fbpx

19.02.2019 (wtorek) o godz. 14:30 zapraszamy na zamkniętą i bezpłatną degustację wyłącznie dla BRANŻY 😉
Mamy Gościa specjalnego – Jolantę Figiel – polkę mieszkającą w Katalonii, która aktywnie współpracuje ze Stowarzyszeniem Sommelierów Katalońskich. Tematem będą ciekawe katalońskie wina, które nie trafiły jak do tej pory do Polski. Poniżej lista win. Jedynym warunkiem wzięcia udziału w degustacji jest mailowe potwierdzenie (na kontakt@tapasbarcelona.pl) udziału najpóźniej do piątku – 15 lutego, do godz. 16:00, ilość miejsc ściśle ograniczona.

1. Finca Parera, D.O. Penedes:
– Clar (białe, biodynamiczne) kupaż Chardonnay + Gewürztraminer + Xarello http://www.fincaparera.com/

2. Eccocivi, D.O. Emporda:
– Montrodo Blanc 2016 – Chardonnay, Viognier, eco z okolic Girony http://eccocivi.com/es/

3. Celler Comunica, D.O. Montsant:
– Fristyle – „niska interwencja”, żywa, młoda garnacha tinta, wino zaliczane do wegańskich nieflitrowane, ani klaryfikowane)  http://cellercomunica.com/es/

4. Vinyes Domenech D.O. Montsant:
Boscal del Bosc, Garnacha Blanca 2017, winnica biodynamiczna i ekologiczna, uprawiają winorośl na wysokości 400-450 m n.p.m.

5. Vinyes Domenech D.O. Montsant:
– Boscal del Bosc, Furvus – kupaż Garnacha Tinta + Merlot 2015, 12 m-cy dębu francuskiego i amerykańskiego, winnica biodynamiczna i ekologiczna, uprawiają winorośl na wysokości 400-450 m n.p.m.

Rezerwuj Stolik
0